Efterårsløb med kort og god stemning i Nordsjælland

Jeg glæder mig til Kongerne i Nordsjælland og vil så gerne have mere godt selskab – skal du med? Det er et nyt 2 dags løb i Nordsjælland med 2,5 eller 4 timers løb hver dag. Du navigerer på kort og finder så mange poster som muligt. Der er overnatning i night campen, hvor der er masser af hygge, røverhistorier og natur inden man løber videre ud i hegnet søndag. Kan det blive andet end topfedt?

NYT LØB I NORDSJÆLLAND
Kongerne af Nordsjælland er et nyt løb. Det ligner lidt Nordisk Extrem Maraton, og så alligevel ikke. Man løber i terræn med en makker og overnatter i en nightcamp. Det der er anderledes og rigtig fedt ved Kongerne er at det er et rogainløb. Det betyder, at der ikke er nogen fast rækkefølge på posterne. Man vælger selv, hvilke poster man tager indenfor den tid man har til rådighed og da de giver forskelligt antal point kræver det en del at lægge det gode rute. Kommer man for sent i mål, mister man typisk en post pr. Minut (så det er dyrt).

LØB MED BENENE OG HOVEDET
Rogain konceptet giver nogle fede løb, fordi der er masser af strategi i rutevalget og god stemning når alle starter og slutter sammen.

Strategien og vigtig (og svær). Der er ingen, der på forhånd har bestemt rækkefølgen eller antal, så du kan ikke nøjes med at navigere på en planlagt rute. Du og din makker lægger selv planen. Rutevalget er vigtigt – det skal passe både til ambitioner og form. Er ruten for kort, udnytter du ikke tiden. Er ruten for lang, koster det dyrt, når man kommer for sent i mål. Derfor er der mange faktorer, som skal indregnes, og justeres undervejs. Der skal holdes styr på tiden, hvor langt man er væk fra mål, hvor der er ”nemme” poster. Hvilke poster, det kan betale sig at gå efter og hvilke man skal springe over.

SJOVT = EFFFEKTIVT
Mit mål er altid at gøre det bedst muligt. Det er sjovest hvis man udnytter ressourcerne. Altså både hovedet og benene. Kan man vinde tid på at være lidt smartere end de andre er det fedt.

Det stiller krav til at man har øje for planen og løbende forholder sig til situationen. Skal vi løbe længere for at hente flere poster eller vende om for at være sikre på at nå mål til tiden? Kan vi ”gemme” nogle poster tæt på mål, så vi har en buffer til sidst? Hvor tæt til tidsgrænsen, tør vi presse den?

Min strategi indebærer som regel en elastik til min makker (han trækker), højt humør og en ambitiøs plan, hvor der er lagt et par buffer poster ind undervejs og særligt til sidst. Det er aldrig til at vide om planen rammer plet, for det er svært at vurdere og den skal justeres løbende undervejs, men netop derfor er det sjovt. Særligt når man rammer den lige i r……

Man har ikke en jordisk chance for at vide, hvordan man ligger i konkurrencen. Når man står ved en post ved et hul mellem træer og mos, og møder et andet hold, er det umuligt at vide hvor mange poster de har nået. Man er nødt til at køre sit eget løb, holde tempo og stole på at ens strategi er god.

GOD STEMNING
Når man starter og slutter sammen giver det en særlig stemning. Det er fedt at komme over stregen nogenlunde samtidig, hilse på nye og gamle venner og hygge i målområdet efter at man har givet den gas. Det er ligegyldigt, om man har nået 20 eller 45 poster. Der er mulighed for at være med på alle niveauer og lægge en plan der passer til ambitioner og ben. Det gør det ekstra fedt – at der er plads til flere.

Jeg glæder mig til to gode dage i hegnet. På kryds af tværs af de lange lige skoveveje, over mos og brombærkrat i skovbunden og langs de brede sandstrande, hvor klitter og marhalm danner en fantastisk ramme for et fedt event.

Jeg kommer – gør du?