De fedeste adventure races i 2017

Hvilke races glæder du dig mest til i 2017? Det er så fedt at komme til velorganiserede races, i lækre omgivelser og skarpe konkurrenter. Derfor har jeg samlet en liste med mine favoritter indenfor Adventure Race.

20160423_180038-01

Xterra er ikke på min liste i år, men kan klart anbefales, hvis man er til velorganiserede individuelle hovedet-under-armen-races med god stemning og lækker natur.

Adventure Race

Sidste år var målet at få kørt en masse races, for at have det sjovt i godt selskab og opleve Danmark fra en anden side. Det lykkedes til fulde og med stor succes både ift. overnævnte og placeringsmæssigt. Målet i år er det samme – blot med det twist, at vi i år går efter de lange distancer til de danske løb – masterdistancerne. Vi planlægger at køre den danske adventure race cup med et par enkelte undtagelser. Du kan finde racekalenderen her: http://ar-union.dk/Pages/Show/59

De løb jeg glæder mig mest til (og hvor der både er mulighed for at køre challenge og master)

Kong Vinter: Sæsonen bliver skudt i gang på eventyr i Nordsjælland med et helt særligt twist – kulde. Kong Vinter er organiseret af erfarne kræfter med masser af international adventure race erfaring, de er gode til at skabe opmærksomhed om løbet, så der både er mange deltagere og tilskuere og Nordsjælland er efterhånden hjemmebane. Jeg glæder mig til at komme igang igen og frygter kulden.

kong_vinter_2016-1

 

1864: I bededagsferien skal vi til Als. Et område i Danmark, som jeg kender alt for dårligt – races dernede sidste år var fyldt med fede og sjove elementer. Rogaining-konceptet gav løbet et rigtig fedt strategisk element omkring rutevalg og prioritering af poster og der var masser af sjove udfordringer i løbet, som SUP, skydning, kano & run, mudderstige. Kombineret med virkelig lækker natur, topfedt terræn og en historie om løbet der knyttede sig til slaget om Dybbøl er det helt sikkert et løb, som jeg skal tilbage til og varmt kan anbefale.

20160423_104921-01

 

Møn Adventure Race: Møn er en lille perle, som jeg første gang opdagede til Xterra i 2015. Klinten, skovene og vidderne udgør en fantastisk ramme om lækre naturoplevelser, så man næsten glemmer  antallet af højdemeter og smerten i benene når man skal op ad trappen fra klinten med 497 trin. Til daglig er der et lækkert MTB track, og når Anders, som kender området, som sin egen baglomme laver løb i området, kan man være sikker på både at blive udfordret og komme rundt til alle de små perler i terrænet.

11056582_864571206913287_422352898588298510_o

Yeti: Det er endnu ikke lykkes mig at køre Yeti i Silkeborg, men jeg vil virkelig gerne. Skovene og søerne omkring Silkeborg er for mig nogle af de smukkeste naturområder i Danmark, og folkene bag Yeti laver lange og velorganiserede løb. Desværre ligger det samtidig med Europamesterskabet i Xterra på Møn, men hvis jeg skal vælge i år, står adventure race øverst på listen.