Sæsonens fedeste trailløb med et twist

Trailløb er de seneste år boomet, på med trailskoen, væk fra asfalten og ud i naturen – der hvor man kan blive mudret, fare vild og høre fuglene synge. Jeg synes det er fedt at løbe, særligt når man kombinerer løbet med samarbejde med en makker og udfordringer med at finde vej på kort. Derfor er det rigtig fedt, at der kommer flere og flere af den slags løb. Jeg samlet en liste med mine favoritter til inspiration.

Kongerne af Nordsjælland: Bjørn og Anders, som nærmest bor i hegnet, har samlet deres store viden om området og adventureløb og skabt et nyt løb. Med deres erfaring kombineret med et rigtig lækkert terræn, kan det kun blive en stor succes. Man løber i hold af 2 og har 2 eller 3,5 timer om dagen til at samle så mange poster som muligt. Det betyder, at der bliver en del strategi ift. rutevalg, hvilket kun gør det sjovere. Der er fælles overnatning i det fri, og lur mig, om det ikke bliver med røverhistorie eller to. Jeg glæder mig!

c2p_9956

VUMB: 70 km trailløb over to dage i 2 personers hold med kort og gps i en af Danmarks smukkeeste nationalparker – Mols Bjerg og overnatning på Fregatten Jylland. Jeg havde en fest sidste år (selvom det koster 5 tånegle). Når der både er kort og gps til orientering, kan man hjælpes ad med orienteringen, og der er ingen, der “bare” følger med. Det er en passende udfordring og top hyggeligt. I år bliver det med en ny makker, Malene, i damerækken og jeg satser på, at de hurtige drenge har lavet pandekager når vi rammer Fregatten. Det kan nemlig godt være lidt koldt der i starten af februar!

vumb_2016-18http://www.vumb.dk/vumb-2017.aspx

NXM: 35, 50 eller 70 km over to dage i hold med oppakning. Konceptet er en solid klassiker, er gennemtestet og kan klart anbefales. Der er efterhånden rigtig mange konkurrenter, posterne er tilpas svære og terrænet og topfedt med lækker natur og rigeligt med højdemeter. Datoen i år er dog i skarp konkurrence med skitouring i Norge, da NXM ligger i forbindelse med Kristi Himmelfartsdag!

2016-05-29-08-41-19

http://racingdenmark.com/content/43-om-nordisk-extrem-maraton

Cracey: Som forsvarende verdensmester skal titlen selvfølgelig forsvares til det skøreste race på året. Det er lidt svært at forklare hvad Cracey går ud på, men det er noget med badedyr, vand, poster og skøre udfordringer. Det varer kun 1 time, så alle kan være med, og det er garanteret god underholdning! http://www.cracey.dk

untitled-256-of-5

Unik løbeoplevelse og teamwork i skoven